tisdag 28 augusti 2012

Mycket att göra

Sommaren är väl ingen högsäsong för släktforskning. Jag har börjat komma igång så smått, men känner mig en aning stressad över att det finns så förfärligt mycket kvar att göra. Före sommaren gav jag mig in på att följa Bryngel Anderssons (född i Töllsjö 1712) ättlingar in i nutid. Jag börjar nästan ångra detta, men tycker nu ändå att jag måste fullfölja projektet. Det kommer antagligen att ta en bit av hösten också. Häromdagen var jag uppe i 1696 ättlingar, inklusive ingifta partners. Mellan 400 och 500 av dessa lever i dag, på olika håll, mest i Västsverige. Det finns dock en stor grupp, som jag helt missat, och det är alla ättlingar i Amerika. Ett stort antal av ättlingarna till Bryngel Andersson har emigrerat, och dessa har jag hittills släppt. Jag har ingen erfarenhet av emigrantforskning, med det är också något som jag känner finns på "att-göralistan". Ja, hur ska man hinna allt innan man lägger näsan i vädret? Det finns några saker som jag gärna vill göra, när jag blir någorlunda klar med dessa Bryngel-ättlingar:

  • Släktregister för Jennys barn
  • Släktregister för Karins barn
  • Ny genomgång av släktregistret för mormor Jenny Westring
  • Forskning kring mina anors hembygder
  • Skriva någon form av släktbok
  • Uppdatera min bildbank, genom att skanna ytterligare bilder ur gamla album
Det är en helt omöjlig agenda, men man får väl spänna bågen högt. Mycket av detta kommer aldrig att bli gjort, det inser jag.

Jag är nog ändå mest sugen på att ge mig i kast med mormors släkt igen. Jag har äntligen hittat kopplingen till prästsläkten Odhelius i Skara stift, och där finns mycket intressant att hämta och skriva ner. Just i mormors anor hittar man lite "finare" folk, om man får uttrycka sig så, trots att hon själv levde fattigt i Masthugget. Där finns ju borgarfamiljen Westring i Göteborg, som jag skrivit om tidigare, och nu även en hel släkt av präster, författare m m. Ja, det blir nog detta jag först tar itu med när Bryngels ättlingar börjar ta slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar